Τοποθεσία

Η Οία έχει πιάσει το καλύτερο σημείο του νησιού.Βορειοδυτικά είναι η καλντέρα,κατηφορίζοντας προς τις βορειοανατολικές παραλίες της Οίας περνάς μέσα από τις καλλιεργημένες εκτάσεις και τα περίφημα αμπέλια για να φτάσεις στη παραλία των Μπαξέδων.
Sun Anemos resort - Sun Anemos Resort

Sun Anemos resort

Τo Sun Anemos resort απέχει 3,5 χλμ. από την Οία, 9 χλμ. από τα Φηρά , 12 χλμ.από το αεροδρόμιο και 16 χλμ. από το λιμάνι. Μπορείς να φτάσεις με αυτοκίνητο είτε από τον επάνω δρόμο όπου αγναντεύεις και τις δύο πλευρές του νησιού (δυτική και ανατολική) μόνο που έχει αρκετές στροφές, είτε από τον κάτω δρόμο τον παραλιακό που είναι περίπου τρία χιλιόμετρα γρηγορότερος.
Οία Μπαξέδες - Σαντορίνη
Σαντορίνη - Sun Anemos Resort

Σαντορίνη

H Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων και έχει αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε καθημερινή βάση. Από τον Πειραιά τα high-speed πλοία χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να φτάσουν, ενώ με τα συμβατικά το τα-ξίδι διαρκεί γύρω στις 8 ώρες. Την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνεται ο αριθμός των δρομολογίων.

Η αεροπορική σύνδεση είναι επίσης εφικτή μέσω των καθημερινών τακτικών δρομολογίων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος) με πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Αegean Airlines ή μέσω πτήσεων charter που ειδικά κατά την θερινή περίοδο κατακλύζουν το νησί από όλο τον κόσμο. Η πτήση διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης θεωρείται ο ιστορικότερος της Ελλάδας και ίσως ο αρχαιότερος της Ευρώπης. Το μυστικό του έγκειται στο μοναδικό οικοσύστημα. Το έδαφος, το κλίμα, η θάλασσα και το ηφαίστειο που δραστηριοποιήθηκε τελευταία φορά στη δεκαετία του 50΄με την καυτή του ανάσα έχει σημαδέψει αυτό το μοναδικό νησί. Ας μην ξεχνάμε και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο στο Κολούμπο. Το ιδιαίτερο κλίμα και το ηφαιστειογενές έδαφος δημιουργούν εκείνες τις συνθήκες που εμποδίζουν την ανάπτυξη ασθενειών και την αποτροπή εντόμων και μυκήτων, εχθρών του αμπελιού. Έτσι λοιπόν ασθένειες που έχουν καταστρέψει το σύνολο των αμπελιών του πλανήτη δεν έχουν καταφέρει να προσβάλλουν τα αμπέλια της Σαντορίνης, μ΄'αποτέλεσμα τα σταφύλια τα οποία τρυγούν σήμερα να είναι ίδια μ'εκείνα που τρυγούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Οι θηραικές αμπελιές μπορεί να είναι 60-80 ετών αλλά το ριζικό τους σύστημα μετράει κάποιους αιώνες. Επίσης οι αμπελουργοί της Σαντορίνης υιοθέτησαν και τελειοποίησαν μια αρχέγονη τεχνική κλαδέματος, ''τις κουλούρες''. Δημιουργούν δηλαδή με το κλάδεμα ένα φυσικό χαμηλό καλάθι, μέσα στο οποίο ωριμάζουν προφυλαγμένα τα σταφύλια χωρίς να κινδυνεύουν από τους δυνατούς ανέμους. Αυτή την μοναδική σύνθεση ολοκληρώνει ολοκληρώνει μια μαύρη αμμουδιά, όπουστα μέσα του Αυγούστου στολίζεται μεμικρά κρινάκια. Αυτά τα μικρά κρινάκια πάνω στην άμμο είναι ίδια με εκείνα που βλέπουμε στις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου της προιστορικής Θήρας. Μπροστά σ'αυτή την παραλία των Μπαξέδων, μέσα σ'αυτό το ιδαίτερο φυσικό περιβάλλον βρίσκεται το Sun Anemos resort.

Χρήσιμα τηλέφωνα
  • Olympic Air: τηλ. 2103550000, 22860-22493, 22860-22793
  • Aegean Airlines: τηλ. 2106261000, 22860-28500
  • Λιμεναρχείο Πειραιά: τηλ. 2104226000
  • Λιμεναρχείο Σαντορίνης: τηλ. 22860-22239