Τοποθεσία - Οία, Σαντορίνη

Η Οία έχει πιάσει το καλύτερο σημείο του νησιού.Βορειοδυτικά είναι η καλντέρα,κατηφορίζοντας προς τις βορειοανατολικές παραλίες της Οίας περνάς μέσα από τις καλλιεργημένες εκτάσεις και τα περίφημα αμπέλια για να φτάσεις στη παραλία των Μπαξέδων.


Ο αμπελώνας της Σαντορίνης, θεωρείται ο ιστορικότερος της Ελλάδας και ίσως ο αρχαιότερος της Ευρώπης.Το μυστικό του έγκειται στο μοναδικό οικοσύστημα.Το έδαφος,το κλίμα,η θάλασσα και το ηφαίστειο που δραστηριοποιήθηκε τελευταία φορά στη δεκαετία του 50΄με την καυτή του ανάσα έχει σημαδέψει αυτό το μοναδικό νησί. Ας μην ξεχνάμε και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο στο Κολούμπο. Το ιδιαίτερο κλίμα και το ηφαιστειογενές έδαφος δημιουργούν εκείνες τις συνθήκες που εμποδίζουν την ανάπτυξη ασθενειών και την αποτροπή εντόμων και μυκήτων,εχθρών του αμπελιού. Έτσι λοιπόν ασθένειες που έχουν καταστρέψει το σύνολο των αμπελιών του πλανήτη δεν έχουν καταφέρει να προσβάλλουν τα αμπέλια της Σαντορίνης,μ΄'αποτέλεσμα τα σταφύλια τα οποία τρυγούν σήμερα να είναι ίδια μ'εκείνα που τρυγούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Οι θηραικές αμπελιές μπορεί να είναι60-80ετών αλλά το ριζικό τους σύστημα μετράει κάποιους αιώνες.Επίσης οι αμπελουργοί της Σαντορίνης υιοθέτησαν και τελειοποίησαν μια αρχέγονη τεχνική κλαδέματος,''τις κουλούρες''. Δημιουργούν δηλαδή με το κλάδεμα ένα φυσικό χαμηλό καλάθι, μέσα στο οποίο ωριμάζουν προφυλαγμένα τα σταφύλια χωρίς να κινδυνεύουν από τους δυνατούς ανέμους. Αυτή την μοναδική σύνθεση ολοκληρώνει ολοκληρώνει μια μαύρη αμμουδιά, όπουστα μέσα του Αυγούστου στολίζεται μεμικρά κρινάκια.Αυτά τα μικρά κρινάκια πάνω στην άμμο είναι ίδια με εκείνα που βλέπουμε στις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου της προιστορικής Θήρας. Μπροστά σ'αυτή την παραλία των Μπαξέδων,μέσα σ'αυτό το ιδαίτερο φυσικό περιβάλλον βρίσκεται το Sun Anemos resort.

Αν τα Φηρά είναι η φαντακτερή πλευρά του νησιού,η Οία είναιη ελιτίστικη. Εδώ μπορείτε να αφεθείτε στη μαγεία της φύσης. Η ατέλειωτη θέα και το αγνάντεμα του Αιγαίου και των κοντινών νησιών,τα άγρια βράχια της καλντέρας,η θαλασσινή αύρα, τα άσπρα σμιλεμένα σπιτάκια στο γκρεμό,τα χιλιάδεςχρώματα της φωτιάς που παίρνει ο ουρανός και η θάλασσα όταν ο ήλιος αποχαιρετά τη μέρα,διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Δεν είναι τυχαίο που έρχονται από τα πέρατα του κόσμου γι'αυτό και μόνο για αυτό.Το ηλιοβασίλεμα της Οίας.
Τo Sun Anemos resort απέχει 9χλμ. από τα Φηρά 12χλμ. από το αεροδρόμιο και 16 χλμ. από το λιμάνι.
Μπορείς να φτάσεις με αυτοκίνητο είτε από τον επάνω δρόμο όπου αγναντεύεις και τις δύο πλευρές του νησιού(δυτική και ανατολική) μόνο που έχει αρκετές στροφές,είτε από τον κάτω δρόμο τον παραλιακό που είναι περίπου τρία χιλιόμετρα γρηγορότερος.
H Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων και έχει αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε καθημερινή βάση. Από τον Πειραιά τα high-speed πλοία χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να φτάσουν,ενώ με τα συμβατικά το τα-ξίδι διαρκεί γύρω στις 8 ώρες. Την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνεται ο αριθμός των δρομολογίων.Η αεροπορική σύνδεση είναι επίσης εφικτή μέσω των καθημερινών τακτικών δρομολογίων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών(Ελευθέριος Βενιζέλος) με πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Αegean Airlines ή μέσω πτήσεων charter που ειδικά κατά την θερινή περίοδο κατακλύζουν το νησί από όλο τον κόσμο. Η πτήση διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Olympic Air:τηλ. 2103550000,22860-22493,22860-22793
Aegean Airlines:τηλ. 2106261000,22860-28500
Λιμεναρχείο Πειραιά:τηλ.2104226000
Λιμεναρχείο Σαντορίνης:τηλ.22860-22239

     
twitter tripadvisor facebook youtube
Web design & Seo by Marinet Ltd